Isolatiechape als vloerisolatie

Als vloerisolatie wordt er meer en meer met een polystyreencement gewerkt. Een polystyreencement is een mengeling van water met cement en EPS of polystyreenkorreltjes en nog wat toeslagstoffen.

 

Voordelen van de isolatiechape polystyreencement

  • Zeer licht van gewicht (ongeveer 350kg/m3)
  • Zeer drukvast, geen verzakkingen na verloop van tijd
  • Vlak geplaatst
  • Kan vanaf diktes van 3cm
  • Vloeit mooi alle holle ruimtes dicht
  • Kan als betonplaat en isolatie in één geplaatst worden
  • Vloerverwarming kan erop bevestigd worden
  • Polystyreencement is duurzaam en ecologisch
  • ...

 

De polystyreencement als vloerisolatie is meestal de beste oplossing. U kan kiezen met de polystyreencement voor drie verschillende toepassingen:

 

Polystyreencement als betonplaat en isolatie in één

Bij deze manier van werken plaatst u net zoals u een betonplaat zou gieten eerst PE-folie en legt u daarop uw betonnetten 150/150/8 op klinkertjes zodat deze wat hoger verwijderd van de grond liggen. Daarop plaatsen we minstens 16cm met een lambdawaarde van minstens 0,075W/mK zodat u zeker voldoet om de premie van 6€/m2 te bekomen. Daar bovenop kan u dan bvb verder werken met de sterke anhydriet vloeichape van Knauf.

Het voordeel hiervan is dat uw leidingen die op de betonnetten bevestigd zijn ook langs onderen geïsoleerd zijn.

 

 

Polystyreencement als isolatiechape

Hier worden uw technieken op de betonplaat bevestigd en plaatsen wij daarop een polystyreencement. De lambdawaarde bepalen we volgens de beschikbare dikte die u hebt. Zo hoeven we niet altijd de beste (0,051W/mK) en dus ook duurste versie te plaatsen.

Op deze polystyreencement kan u dan verder uw vloerverwarming plaatsen oftewel verder gaan met uw afwerkingschape.

Het voordeel van deze opstelling is dat deze vloeibaar gegoten polystyreencement mooi vlak is en zeer drukvast en niet zal verzakken.

 

 

Polystyreencement als uitvulchape voor platen

Mocht u het maximum van isolatiewaarde eruit willen halen volgens uw beschikbare dikte, dan plaatsen wij een polystyreencement isolatiechape zodat al uw technieken mooi weg zitten onder deze laag. Zo verkrijgt u een vlakke ondergrond om uw isolatieplaten te plaatsen en komt dit ook de stabiliteit van uw chape ten goede.

Zo combineert u de solide basis van de polystyreencement met de superieure isolatiewaarde van een isolatieplaat.

 

 

Wenst u eens een gratis plaatsbezoek bij u op de werf, klik dan hier en ik kom met plezier langs om u de nodige uitleg te geven.