Hellingschape / Hellingsbeton

Een hellingschape is een chape die wordt gebruikt om op uw platte daken een helling te creëren in de richting van uw regenwater afvoeren toe. Op die manier stroomt al het water dat op uw plat dak neerkomt via de regenpijp naar uw regenwatertanks.

 

Onze hellingschape die wij voorzien is de polystyreen hellingschape. De polystyreen hellingschape bestaat uit een mengeling van water met cement en EPS korrels (oftewel isomobolletjes) en nog wat extra ingrediënten.

 

Het grote voordeel van de polystyreen hellingschape is ten eerste zijn geringe gewicht van 350kg/m3. Zeker bij de moderne nieuwbouw, waar er redelijk wat oppervlakte plat dak aanwezig is, komt u al vlug aan een gewichtsbesparing van 170kg/m2 tegenover een zand cement hellingschape.

De polystyreen hellingschape is trouwens ook al isolerend, wat uw energie prestatie certificaat ten goede komt en uw wooncomfort uiteraard ook.

De hellingschape in polystyreencement wordt met een minimumdikte van 5cm geplaatst (ter hoogte van de afvoeren) en dan met een helling van 1,5% geplaatst. Daar bovenop kan de dakwerker na een drietal dagen zijn isolatie en dampschermen aanbrengen zodat u vlug in het droge kan zitten binnen in de woning.

 

Wenst u eens een gratis plaatsbezoek bij u op de werf, klik dan hier en ik kom met plezier langs om u de nodige uitleg te geven.