Chape voor vloerverwarming

Voor vloerverwarming gebruikt de Chapist een specifieke soort chape die geschikt is voor dit doel. De ideale chape voor vloerverwarming is een isolerende chape met goede warmtegeleidende eigenschappen. Deze chape zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de vloer en dat er zo min mogelijk warmteverlies optreedt.

 

Om deze redenen gebruikt de Chapist anhydriet vloeichape van Knauf. Door de hoge druksterkte kan je met 5,5 cm chape voldoende nemen, zodat u meer ruimte over kan houden om te isoleren. Ook de reactietijd van een anhydriet vloeichape van Knauf is maar 1 uur, terwijl bij een gewone zand cementchape dit nog 3,5 uur bedraagt. Dit omdat de chape de buizen met warm water volledig omsluiten en er ook geen lucht in de chape aanwezig is

 

Bij het kiezen van chape voor vloerverwarming houdt de Chapist rekening met enkele belangrijke factoren:

 

Thermische isolatie (isolatie vloerverwarming): De chape moet thermische isolatie bieden voor de vloerverwarming om te voorkomen dat warmte naar de onderliggende structuur wordt overgedragen.    

 

Warmtegeleiding: De chape voor vloerverwarming moet een goede warmtegeleiding hebben om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verspreid. Chape met een hoog gehalte aan thermisch geleidende materialen, zoals cement met specifieke additieven, is geschikt voor vloerverwarming.

 

Dikte: De dikte van de chape voor vloerverwarming hangt af van de specifieke eisen van het vloerverwarmingssysteem. Over het algemeen varieert de dikte tussen 5 cm en 8 cm, maar dit kan variëren afhankelijk van het type vloerverwarming en de isolatievereisten.

 

Droogtijd: Het is belangrijk om te kiezen voor een chape die snel droogt, zodat het vloerverwarmingssysteem snel kan worden geïnstalleerd.